Skogsbackens Familjedaghem!

Kost och näring

På Skogsbackens familjedaghem serverar vi hemlagad mat varje dag som lagas av oss personal och ibland med barnen.

Vi arbetar aktivt med medvetenhet om maten och dess näringsämnen.

Hos oss har barnen stor delaktighet i veckans menyval.

Vi serverar varierad kost och strävar efter att ha en vegetarisk dag i veckan.

Vi serverar ekologisk frukt/grönt och mejeriprodukter.

Vi handlar gärna närodlat.

Vi prövar nya rätter och recept tillsammans och testar nya smaker. Gärna mat ifrån jordens alla hörn.

Det är viktigt med en bra frukost för att orka leka och lära sig nya saker varje dag.

Färsk frukt minst en gång per dag.

Fisk och skaldjursgryta med rotsaker och örter. Till det serveras nybakt fröbröd.

Thaicurrykyckling med fröris och broccoli

Grönsaker serveras varje dag. Gott och nyttigt!

Pasta med köttfärsås och broccoli

Bananpannkakor med jordgubbar och kvarg

Pizza med salami och kantareller

Pytt i panna med äggröra och rödbetor

Majs och keso plättar. Serveras med extra keso, majs och lingon

Gratinerad tonfisk med ananas. Serveras med couscous, stekt zuccini och majs.

Finsk korvsoppa med potatis, morötter, rödlök och en klick creme fraiche.

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)